Tarptautinė π diena

Kovo 14 dieną pradinių klasių mokiniai minėjo „Tarptautinę π dieną“. IIIGB klasės mokinės Evelina Tareilaitė, Gabrielė Umbrasaitė, Virgita Klimovič ir Samanta Balkytė vadovaujant mokytojai Violetai Bogdanovič organizavo ir pravedė netradicines matematikos pamokas. Mokiniai susipažino su skaičiumi π. Pradinukai žaidė matematinius žaidimus, skaičiavo, spalvino, patys kūrė figūras ir net gavo užduotėles namų darbams. Mokiniams labai patiko vyresnių draugų pamokos, jie buvo patenkinti ir pilni gerų įspūdžių.

 

 

 

Pi dienai paminėti 8b kl. Ema Balčiūnaitė, Evelina Gželkaitė, Adėlė Kuldoša, Emilija Rūtkauskaitė, Meda Baškytė, Viktorija Raščiauskaitė paruošė ir pravedė netradicines pamokas 7b ir 6a klasėse bei savo klasiokams. Mergaitės supažindino su skaičiaus Pi kilme, papasakojo kur naudojamas. Nurodytų klasių mokiniai praktiškai galėjo įsitikinti, kad bet kokio apskritimo ilgio ir skersmens santykis yra pastovus dydis 3,14. Su kahoot apklausa mokiniai galėjo pasitikrinti, ar gerai suprato šio dienos gautą informaciją. 
Šiai dienai mokiniai darė kūrybinius darbus apie skaičių Pi. Darbus galite pamatyti mokyklos foje.

Matematikos mokytoja J.Miliauskienė
 

IV g klasės mokinė Kotryna Neverovičiūtė  pristatė  informacinę medžiagą  apie π skaičių 5a, 6b, 7a klasių mokiniams. Mokiniai varžėsi sprendžiant galvosūkius, atsakinėjo į pateiktus loginius klausimus.

Matematikos mokytoja J. Bujel

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *