Projektas „Gyvenu laisvai”

Viešoji įstaiga „Pilietiškumo, demokratijos ir teisės programų centras“, įgyvendindama projektą „Gyvenu laisvai“, organizavo kūrybinę stovyklą, skirtą pasiruošti statyti spektaklį Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui minėti.

Spektaklio režisierius –Artūras Alekna.

Dramaturgai- Andrius Jevsejevas ir Teklė Kavtaradzė.

Stovykla skirta pasiruošti šiam spektakliui statyti ir atrinkti jaunuosius aktorius. Lapkričio 2-6 dienomis mes, ,,Gyvenu laisvai” projekto dalyviai ( Karolina Jadzevičiūtė, Mykolas Karpičius, Saulė Mekionytė Estela Marcinkevičiūtė, Simonas Kukys, Šarūnas Šibirkštis), dalyvavome ,,Kūrybinės virtuvės” stovykloje Alantoje, Molėtų rajone. Joje pasisėmėme daug naudingos patirties, kuri pravers ne tik scenoje, bet ir už jos ribų. Stovyklos metu turėjome daug praktinių paskaitų. Šiuolaikinių šokių lekcijoje mokėmės iš choreografės ir režisierės Agnietės Lisčinaitės. Profesionalios aktorės Ieva Savickaitė ir Marija Kristina Kulinič mus mokė scenos kalbos ir vaidybos pagrindų. Darbo su kamera žinių sėmėmės iš Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatro vadovo Andriaus Jevsejevo, režisieriaus Artūro Areimos. Dramaturgijos žiniomis su mumis dalijosi gruzinų kilmės scenaristė, Oskaro nominantė, šių metų ,,Auksinės Gervės” laimėtoja, filmo ,,Šventasis” scenarijaus bendraautorė Teklė Kavtaradzė. Improvizavome su aktoriumi ir režisieriumi Baliu Latėnu.

Stovykloje susitikome ne tik su jau iš ankstesnių stovyklų pažįstamaivadovo Andriaus Jevsejevo, režisieriaus Artūro Areimos. Dramaturgijos žiniomis su mumis dalijosi gruzinų kilmės scenaristė, Oskaro nominantė, šių metų ,,Auksinės Gervės” laimėtoja, filmo ,,Šventasis” scenarijaus bendraautorė Teklė Kavtaradzė. Improvizavome su aktoriumi ir režisieriumi Baliu Latėnu.
Stovykloje susitikome ne tik su jau iš ankstesnių stovyklų pažįstamais draugais, bet ir užmezgėme naujų socialinių ryšių. Visi draugiškai vakarus leisdavome lavindami savo strateginius gebėjimus ir bendraudami.
,,Kūrybinės virtuvės” stovykla praplėtė mūsų matymo horizontus ir tikrai dar ilgai išliks atmintyje.

Pagirių gimnazijos „Žingsnis“ nariai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *