Moliūginė

2018 m.  spalio 18 dieną Vilniaus r. Pagirių gimnazija įrodė, kad  skaptuoti moliūgai gali būti ne tik amerikietiško „Helovino“  simboliu, bet ir mūsų lietuviškosios Moliūginės pagrindiniu akcentu.

Saulėtą ketvirtadienio popietę daugiau kaip 50 įvairiai papuoštų moliūgų, kvapni moliūgų sriuba ir pyragų gausa sukvietė visus į Pagirių gimnazijos parodą – kermošių Moliūginę. Susirinkusieji vaišinosi įvairiais skanėstais, pagamintais iš moliūgų ( ir ne tik), bei dalyvavo net dešimties nominacijų moliūgų rinkimuose. Mažiausieji šventės dalyviai žaidė įvairus judriuosius žaidimus Pagirių gimnazijos kiemelyje.

 „Tikiuosi, jog tai taps mūsų bendruomenės tradicija“ – atidarydama renginį sakė jo organizatorė – anglų kalbos mokytoja Lina Labžentienė.

Vaikų, jų tėvelių, gimnazijos administracijos, Pagirių, Keturiasdešimt Totorių, Vaidotų bendruomenių parodoje pristatyti  moliūgai stebino originalumu, išradingumu bei margumu. „Tai iš tikrųjų šimtmečio Moliūginė“,  – pastebi mūsų gimnazijos Mokinių tarybos narys, pamatęs „Šimtmečio moliūgą“.

Šventei pabaigoje buvo apdovanoti dešimties nominacijų laimėtojai. Anot Moliūginės  organizatorės  mokytojos Linos, tai buvo šauni proga pasikviesti kaimynines bendruomenes, pabendrauti, smagiai praleisti laiką kartu ir pasidžiaugti nuostabia rudens gėrybe – moliūgu“.

Straipsnio autorė – IIIGf klasės mokinė Agata Parvicka

.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *