Vilniaus r. Pagirių gimnazijoje įvyko pirmasis tarptautinis  Nordplus Junior programos projekto susitikimas

Šiais mokslo metais mūsų gimnazija koordinuoja tarptautinį Nordplus Junior projektą „Experiential learning in multicultural environment“ (lt. „Mokymasis per patyrimą daugiakultūrėje aplinkoje“). Spalio 9 -15 dienomis pas mus viešėjo projekto partneriai iš Aarhus, Danijoje Skovvangskolen ir Tartu, Estijoje Forselius mokyklų. Kadangi Nordplus programa skatina Šiaurės ir Baltijos šalių bendrystę,  vizito metų mūsų bendruomenėje vyko partnerystės šalių kalbų pamokos, kultūrų pažinimo ir kitos bendros edukacinės veiklos.
Užsienio mokiniai ir mokytojai mokėsi lietuvių kalbos pagrindų, mes visi kartu lyginome estų, lietuvių ir danų kalbas, šokome kepurinę, dainavome lietuviškas populiarias dainas, mokėmės gaminti lietuviškus valgius ir gaminti tautinių spalvų papuošalus. Neaplenkėme naujausių technologijų taikymo ugdymosi metu: kūrėme fimus ir animaciją, pasitelkdami mobiliąsias aplikacijas ir kitas naujoves.
Danijos ir Estijos mokytojai stengėsi labiau pažinti mūsų gimnazijos veiklas per pamokų stebėjimą, bendrų sporto ir kitų užsiėmimų vedimą.
Šį savaitė buvo nepamirštama projekto dalyviams. Užsimezgė, tikime, tvirti draugystės ryšiai, kuriuos plėtosime šio projekto rėmuose ir net jam pasibaigus.
Gruodžio pradžioje mūsų mokytojų ir mokinių grupės laukia vizitas į Tartu, Estijoje Forselius vardo mokyklą. Mokykla glaudžiai bendradarbiauja su Tartu universitetu, joje stiprus STEM akcentas, o jos mokytojai yra išplėtoję sėkmingų mokymo metodikų. Nekantraudami laukiame kelionės ir naujų patirčių!
Ir toliau sekite projekto naujienas gimnazijos Facebook puslapyje!

Informaciją parengė projekto koordinatorė Edita Rumbutė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *