Metodinis renginys – praktikumas „Kompetencijų ugdymas UTA pamokoje“

 

Vasario 14 d. Pagirių gimnazijos mokytojai dalyvavo metodiniame renginyje – praktikume „Kompetencijų ugdymas UTA pamokoje“. Kadangi jau šį rudenį pradėsime dirbti pagal atnaujintas bendrąsias programas, daug dėmesio skiriame ne tik pačiam dalykų turiniui pažinti, tačiau ir kompetencijų ugdymui – mokykloje svarbu ne tik žinių įgyti, tačiau ir gebėti jas pritaikyti, spręsti problemas.
Pirmoje metodinio renginio dalyje mokytojai klausėsi Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Švietimo akademijos profesorės, dr. Daivos Jakavonytės-Staškuvienės pranešimo „Kompetencijomis grįsta pamoka: atnaujinto ugdymo turinio aspektai“, vėliau kartu diskutavo ugdymo turinio atnaujinimo aktualijomis.
Antroje dalyje vyko praktinės veiklos mokytojų metodinėse grupėse. Mokytojai diskutavo apie tai, kaip turėtų keistis ir tobulėti dalykų teminiai planai, kaip galėtų atrodyti kompetencijų žemėlapiai, parengė pavyzdžius ir reflektavo savo patirtis kolegoms.
Dėkojame renginio viešniai prof. dr. Daivai Jakavonytei-Staškuvienei, organizatoriams ir mokytojams-moderatoriams už savalaikį, prasmingą ir aktualų renginį.