Kovo 11-ajai skirta diena – „Mes iš Lietuvos“

Kovo 10-ąją gimnazijoje buvo šventinė diena, kupina įvairių veiklų, skirtų Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo metinėms paminėti. Mokiniai pirmųjų pamokų metu vykdė kūrybinės dirbtuvėles, kurių metu dailės mokytojos Irenos Kurklietienės iniciatyva gamino trispalvius vėjo malūnėlius, kuriais buvo papuoštas gimnazijos kiemas. 
 
Vėliau vyko šventinis renginys „Mes iš Lietuvos“, skirtas Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 33-osioms metinėms paminėti. Renginį pradėjome pučiamųjų instrumentų orkestro ir dainavimo studijos atlikta „Tautiška giesme“, po kurios direktoriaus pavaduotoja ugdymui Gražina Rudienė tarė sveikinimo žodį visiems susirinkusiems, o direktoriaus pavaduotoja ugdymui, istorijos mokytoja Rita Korotkovienė priminė Kovo 11-osios svarbą mūsų gyvenime.   

 
Kaip ir kasmet, renginio metu buvo apdovanoti trys gimnazijai nusipelnę asmenys, bendruomenės narių nominuoti tapti Metų iniciatyva, Metų poelgiu ir Metų šviesuliu. Metų iniciatyvos apdovanojimas įteiktas pradinio ugdymo mokytojai Daliai Paliūnienei, plėtojančiai etnokultūrinį ugdymą ir įkūrusiai folkloro ansamblį „Ramtatūris“. Metų poelgiu už pagalbos rankos ištiesimą draugams, valią ir drąsą bei ne visuomet pastebimus, bet prasmingus darbus kasdienėje veikloje, tapo IGa klasės mokinys Joelis Paulius Žilinskas. O Metų šviesuliu už  ilgametį tapatumą gimnazijai, skleidžiamą energiją ir pozityvumą, svarų indėlį į mokinių pasiekimus bei įvairiapusių veiklų organizavimą ir atsidavimą, tapo anglų kalbos mokytoja metodininkė Dalia Šiniauskaitė. „Kodėl aš myliu šią gimnaziją ir mūsų bendruomenę? Dėl to, kad Jūs esat labai nuoširdūs. Tai yra pati svarbiausia savybė, dėl to man gera būti su Jumis“, susirinkusiems sakė apdovanojimą atsiėmusi mokytoja Dalia. 
 
Gausiais muzikiniais pasirodymais renginį papuošė svečiai – Pagirių meno mokyklos pučiamųjų instrumentų orkestras (vad. Valdas Stanaitis), solistė Marija Miliauskaitė (mokytoja Judita Angelė Ušinskaitė, koncertmeisterė Diana Encienė) bei Pagirių gimnazijos dainavimo studija „Kregždutė“ (vad. Milda Tamošaitienė ir Tedas Laurinaitis). 
 
 
 
Su švente!